E-mailaccount instellen in Office Outlook 2016

Deze handleiding helpt u bij het instellen van een e-mailaccount in Office Outlook 2016. Voordat u een e-mailaccount kunt instellen op uw apparaat moet u deze al aangemaakt hebben in DirectAdmin. Als u hetzelfde e-mailadres al op een andere locatie gebruikt, bijvoorbeeld op uw computer dan is die al aangemaakt en kunt u verder gaan met deze handleiding.

Benodigdheden

• Office Outlook 2016
  • Gebruikersnaam en wachtwoord van uw e-mailaccount.

Instructie voor Office Outlook 2016

1. Klik op Bestand

Outlook 2016

2. Klik op Account toevoegen

Outlook 2016

3. Vink Handmatige instelling of extra servertypen aan en klik op Volgende.

Outlook 2016

4. Kies voor POP of IMAP en klik op Volgende.

Outlook 2016

5. Vul de gegevens als volgt in:

Naam: uw naam
E-mailadres: Het volledige e-mailadres
Type Account: Kies voor POP3 of IMAP. Bij IMAP blijft er een kopie van de e-mails achter op de server zodat u deze ook op een ander apparaat kunt ophalen. FireMultimedia raadt het gebruik van IMAP aan.
Server voor inkomende e-mail: s01.maerschalk.nl
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): s01.maerschalk.nl
Gebruikersnaam: uw e-mailadres

6. Klik op Meer instellingen…

7. Ga naar het tabblad Server voor uitgaande e-mail en vink hier Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan.

Outlook 2016

8. Ga naar het tabblad geavanceerd. Wijzig hier de poort achter Uitgaande e-mail (SMTP) van 25 naar 587.

Outlook 2016

9. Klik op OK.

10. Klik op Volgende. Outlook gaat nu proberen of de instellingen juist zijn. Als er tweemaal Voltooid verschijnt is uw e-mailaccount succesvol ingesteld en kunt u op Sluitenklikken.

Outlook 2016

11. Klik op Voltooien.

Outlook 2016

Werkt uw e-mailaccount niet? Controleer dan de meest voorkomende fouten:

• Bij Gebruikersnaam is alleen het gedeelte voor het apenstaartje ingevuld. Bij Gebruikersnaam moet het volledige e-mailadres ingevuld worden.
  • Wachtwoord is onjuist. Vul deze nogmaals in. Het wachtwoord is hoofdletter gevoelig.

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie beleid

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close